Husselpot van geroosterde koolrabi met gort, ansjovis en tomaat
De gort kan je elk moment koken, afgieten en (in een zeef hangend in de pan of zo) wegzetten.
Neem een kom. Meng daarin een scheut olie met de blokken koolrabi en ansjovis en geperste knoflook.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, spreidt daar de koolrabimengsel op
Pak de halve bol knoflook in een stukje alufolie en leg die ook op de bakplaat.
Oven-afhankelijk: 15 - 25 minuten de bakplaat met de koolrabi in een 200° C hete oven roosteren.
In een ruime koekenpan verhit je een scheut olie en smoort de ui. Doe er de karwij bij en citroenzest. Eventjes omscheppen en dan de peper en tomatenpuree erbij. Bak die ook even mee, dat maakt het lekkerder. Blus af met een kloeke scheut witte wijn. Roer er een niet te dunne saus van.
Koolrabi al aan het bruinen? Haal de plaat uit de oven en leg er de blokken tomaat bij. Schuif weer terug voor enkele minuten.
Doe de gort bij de tomatensaus in de koekenpan. Meng.
Doe de inhoud van de bakplaat er ook bij (wel even de ingepakte knof er vanaf halen). Schep om zodat het door en door gemengd is. Je mag proeven en eventueel wat peper en zout erbij doen.
Bak de bol knof uit, knip de kontjes van de tenen en knijp de knoflookpuree uit boven de koekenpan. Doe eventueel de kruiden erbij. En schep het geheel nog eens goed door.
Serveer. Desgewenst een straaltje echt goede olijfolie erover.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.